Noticies de Mater

Ses Oliveres a IB3

30/11/2017

Història

El començament va ser possible gràcies a la col•laboració de gran part de la societat mallorquina, que amb els molts donatius, els esforços i col•laboracions de totes les comunitats de Franciscanes Filles de la Misericòrdia i de les alumnes dels nostres col•legis es van poder escometre les obres. Cal assenyalar també l'extraordinària col•laboració de diferents professionals, especialment de metges especialistes (cirurgians, pediatres, etc.).
Des d'aquests inicis fins a l'actualitat, el Centre ha evolucionat i ha diversificant els seus serveis fins a convertir-se en una àmplia organització, fidel a la missió inicial: “Embellir la vida de què ens envolten. Una vida no s'embelleix amb aparences, sinó amb realitats”.

1960 27 de maig.- El Consell General de la Congregació, després de nombroses consultes a diversos especialistes (metges, pedagogs, arquitectes) va donar llum verd a l'edificació del centre. Posteriorment es van realitzar viatges i visites a centres semblants a Barcelona i Itàlia.
1964 2 de febrer.- Es formava la primera comunitat a les dependències de la casa antiga de Són Gotleu, manifestant el seu esperit de servei i entrega.
1964 25 d'octubre.-.Finalitzades les obres i ultimats tots els preparatius, el Centre va obrir les seves portes.
29 d'octubre.- Es van iniciar les classes. Comencen els Departaments d'Educació i els Tractaments de Rehabilitació amb 12 nenes en règim de mitja pensió.
Desembre.-
Comença l'internat en el departament d'Educació Especial.
1965 19 d'Octubre.- S'inaugura el quiròfan.